סיור מרתק היה לנו בירושלים.

התחלנו בתצפית על ארמון הנציב, עברנו באתרים ברחבי העיר העתיקה, ולמדנו תובנות בניהול פרויקטים, מתוך הסיפורים של בניית העיר.
תודה לכל אלה שהגיעו מקרוב ומרחוק, ותודה ללואיס טריגר שהדריך את היום החוויתי הזה.

סיור לימודי-  בניית בית המקדש השני בראיה של מנהל פרויקט

מאת איתנה, מנהלת תחום סיורים בעמותת PMI ישראל.

בתאריך 13.7.2023 הוציאה עמותת pmi, סיור מוצלח, חוויתי, ייחודי ומיוחד, לעיר העתיקה בירושלים של המדריך הנפלא לואיס טריגר, לואיס הכניס את קבוצת מנהלי הפרויקטים שהשתתפו בסיור, לתוך מנהרת הזמן לפני כ- 3000 שנה, בתקופת עיר דוד, בדגש על בניית וחורבן בית המקדש השני. 

לאורך המסלול ונקודות הציון בסיור, הציג לנו המדריך ושילב בהסבריו תובנות ועקרונות יסוד בניהול פרויקטים.  כך, בתצפית המרהיבה בארמון הנציב המשקיפה על הר המוריה והר הבית שמענו מלואיס את ההקשר, הרקע והרלוונטיות לבחירת המקום לבניית בית המקדש.

במהלך הסיור, ציין בפנינו את חשיבות הרעיון של IPT  שהוא משלב צוותי הפרויקט זה בזה והשלכותיהם על סקרי התכנון, קבלת החלטות בצמתים קריטיים ולאורך אבני הדרך של הפרויקט, ומענה למשתמשי הקצה.

מהסיפור על ישו, למדנו לבחור יועצים טובים, מקצועיים ומתאימים.

מיחסי הכוחות של המדינות השונות בתקופת ששת הימים הבנו שחשוב בניהול פרויקט לזהות בעלי עניין ותוך כדי לזהות סיכונים.

כמו כן, נוכחנו מסיפוריו המרתקים של לואיס, שככל שמרבים במנהלי פרויקטים, כן הפרויקט נועד לכישלון, וכמובן שיש לבצע
תחקיר מעמיק לקבלת פידבק והסקת מסקנות.

מכתובת לטינית של חייל רומאי  על עמוד חשמל למדנו עד כמה יש לתיעוד ערך רב.

בעומדינו לנוכח מצודת דוד המרשימה, שמענו מלואיס את תוכניותיו, תכנוניו ומעלליו של הורדוס, וקלטנו את שיטותיו
הלוגיסטיים שתרמו להצלחת הפרויקט שלו, בנין בית המקדש השני, הבולט בתפארתו: יוזמה, נחישות, דבקות במטרה, זיהוי גורמי סיכון ועד כדי סילוק אכזרי של גורמי הפרעה, וחתירה לקבלת אישור חריגה, אפילו מהסנהדרין עצמו.

לקראת סיום הסיור  חווינו וראינו את ערמות אבני המפולת האותנטיים, שנותרו כגל עד לחורבן בית המקדש, מראה שחקוק בזיכרון, ורלוונטי לימים אלו. נותרנו דוממים וכואבים  מול אבני החורבן, ושואלים: האם פרויקט בניין בית המקדש הצליח? 

וכך, במהלך הסיור המרתק, בטמפרטורה של 37 מעלות, המשכנו לצעוד במרץ , למדנו עוד ועוד ולא הרגשנו את החום הכבד,  גם כי היינו מהופנטים וגם כי לואיס דאג לנו לאורך כל הדרך, למסלול מוצל עם תחנות רבות  למים ושירותים מודרניים, יפים ומפתיעים.

בחלק מהמסלול אף הכין לנו הפתעה כשנכנסנו לתעלת ניקוז עתיקה ארוכה וקרירה, למוזיאון מרכז דודסון הממוזג, והמעניין מול הכותל הדרומי, ולבסוף קינחנו בתפילה קלילה מול הכותל. 

נהנינו מאוד  מהסיור המקצועי, המרתק, החוויתי והמרגש. לואיס טריגר, המדריך המקצועי,  בעל ידע רב ומגוון, מומחה לניהול פרויקטים בעצמו, ומעביר הרצאות וסדנאות , העביר את הסיור מתוך איכפתיות ואדיבות לזולת,  הצליח להקנות ידע באופן דידקטי, בולט בזיקתו לאהבת ישראל.

לואיס לא רק דאג לתיאבון האינטלקטואלי, הוא דאג לנו ברוב אדיבותו לארוחת בוקר טעימה ובריאה בתצפית המדהימה בארמון הנציב. 

הסיור היה מושלם: מוצלח, מעניין ותורם ונותרנו עם טעם של עוד.

ואכן, העמותה, מתכננת לחברים סיורים לימודיים נוספים, עקבו בניוזליטרים הקרובים.

לפרטים נוספים על הסיור, ניתן ליצור קשר עם המדריך לואיס טריגר , במייל Trigalon@LewisTrigger.com

איתנה, מנהלת תחום סיורים בעמותת PMI ישראל.

סיכום מה למדנו בסיור?

לימוד ניהול מדרני:  סיור זה שונה מסיור תיירותי ובמהלכו יש דגש על עקרונות של ניהול מדרני בכלל וניהול פרויקטים בפרט.  ולהלן כמה דוגמאות:

  • System of Systems" " – שילוב של מערכות להובלת מים בעזרת רשת האקוודוקטים מבריכות שלמה להר הבית.
  • LCC  ומחזור חיים של המערכת – הר הבית של בית המקדש היה בנוי בכוונה על אבן ייסוד של הבסיס של הר מוריה על מנת לשרוד רעידות אדמה. ומעבר לזה, הגודל של כל בלוק שבממוצע הוא מעל 2.5 טונות הבטיח עוד יציבות למבנה לטווח ארוך של מחזור חיים. לראייה, הוא עומד עד היום, 2000 שנה אחרי, אף על פי שהיו מעל 10 רעידות אדמה באזור, חלקן קטלניות.
  • עקרונות הנדסת אנוש עבור המשתמש הסופי – הקירות החיצוניים של הר הבית מגיעים לגובה של 8 ולפעמים 12 קומות של בניין רגיל. המתכננים  של הר הבית ידעו שעבור יהודי הבא מן הכפר המראה הזה היה מפחיד מכיוון שברגע שהוא היה עומד מול קיר כזה קיימת תחושה שהקיר "עקום" ויכול ליפול עליו. למשל, כאשר עומדים ליד מגדלי עזריאלי בת"א, יש את אותה התחושה. יש לזכור שרוב המבקרים בהר הבית אף לא פעם עמדו מול קירות בגובה כזה. לכן, הוכנס אלמנט של הנדסת אנוש וכל בלוק ממוקם 3 סנטימטרים פנימה מעל הבלוק שמתחתיו. למי שעומד על יד הקיר קיימת תחושה הפוכה, שהקיר עומד ישר ולכן אינו מפחיד.
  • במהלך הסיור יש עשרות דוגמאות המכילות עקרונות של: חשיבה יצירתית (שער חולדה),  תחקיר, הנדסה משולבת, קבלת WAIVER ,  חשיבה לטווח ארוך,  מבנה פרויקטאלי ועוד…

משתתפים מספרים:

 זהבית ליפשיץ

 "הסיור בירושלים עם לואיס היה מדהים ומעשיר.

למרות החום לואיס מצא לנו פינות צל, מקומות ממוזגים ואף מנהרה קטנה לעבור ולהתקרר בה.

לואיס חביב, חייכן, מעניין

הוא שילב סיפורים עם הפקת לקחים, תובנות מקצועיות והכל בצורה פשוטה וברורה

עשיתי את הסיור הזה לפני כ-7-8 שנים ולואיס ממשיך להתחדש, לשנות ולהשתפר, כך שמבחינתי זה היה כמו סיור חדש לגמרי.

הבאתי גם חברה שהיא לא מהתחום והיא ממש נהנתה והתרשמה"

 רונית מהסרי 

"שלום רב

הסיור בירושלים היה מרתק. הסיור היה מגוון, כלל כניסה לאתרים מעניינים ועצירות במקומות רלוונטים ומיוחדים. המדריך לואיס מקסים, מאיר פנים ובעל ידע נרחב, ונכון להסביר ולענות על כל שאלה ולפתור כל בעיה

מאוד נהניתי. תודה רבה"

גרשון בן ישראל

"סיור מעניין וחשוב. תודה ללואיס שהעשיר את עולמי במידעים חדשים על ההסטוריה של ירושלים."

 תודה על השתתפותכם!

בואו נשמור על קשר...


אנא הקדישו רגע מזמנכם למלא את טופס הרישום לצורך קבלת תוכן מקצועי.
זה יעזור לנו להבין את צרכיכם המדויקים ולהתאים את התכנים שלנו לדרישותיכם.