רקע : מה זה PDU ובשביל מה אני צריך את זה? או במילים אחרות – "סיימתי את ההסמכה, מה עכשיו?"

נתחיל מההתחלה –

ברכות! עברת את הבחינה והוסמכת בשעה טובה! חגגת עם המשפחה והחברים, מסגרת את התעודה ותלית במשרד. לכאורה מעכשיו ואילך אפשר להתפנות לעניינים אחרים כמו העבודה השוטפת, התחביבים והמשפחה, ממש כמו בסיום תואר אקדמי, ההסמכה בכיס שלך ואף אחד לא יקח אותה ממך.

אז לא, ב PMI זה עובד קצת אחרת 🙂

זה בעצם כמו רישיון – צריך לתחזק. להבטיח שההגה בידיים טובות ומקצועיות. וכך המעסיקים יראו אותך!

מרגע שסיימת את ההסמכה הקשר והפיתוח המקצועי שלך ב PMI למעשה רק מתחיל, כמוסמך אתה בעצם הופך להיות שגריר חשוב! PMI רואים בך שותף להצלחה ולדרך ולכן חשוב לשמור אותך UP TO DATE בכל מה שמתרחש בתחום ניהול הפרויקטים ושלא תשאר מאחור.

אז כדי לשמור על ההסמכה אתה בעצם מחויב לצבור נקודות פיתוח מקצועי (PDU), המהווים למעשה קריטריון לכמות השעות שהשקעת בהשתתפות בפעילויות המחזקות ומעשירות את הידע, היכולות והמיומנות שלך בתחום ניהול הפרויקטים, ובאותה בעת יסייעו לך להתקדם מקצועית, ליצור רשת קשרים עם חברות ועמיתים בתחום ולשתף את הידע עם בעלי העניין בתחום.

כמה PDU אני צריך ובאיזו תקופת זמן?

לכל הסמכה מוגדר תוקף ויחידות PDU שעליך לבצע ולצבור במסגרת תקופת הזמן המוגדרת עד לפקיעת התוקף הנוכחי של ההסמכה, כאשר הזמן וכמות ה PDU הנדרשים משתנים בין הסמכה להסמכה.

לדוגמא: לחידוש הסמכת PMP עליך לצבור לפחות 60 נקודות PDU בכל 3 שנים מיום קבלת ההסמכה, במידה ולא תצבור ההסמכה שלך מתבטלת ותאלץ לבצע אותה מחדש.

מה אני צריך לעשות כדי לצבור PDU?

להשתתף בפעילויות הקשורות לתחום ניהול הפרויקטים בכל תחום ובכל בתעשייה ולדווח אותן במערכת הדיווח של PMI, הסבר מדוייק על איך מדווחים על הנקודות נמצא כאן בהמשך. 

כאשר החישוב הגס מאוד פשוט – שעת פעילות אחת בפועל שוות ערך לנקודת PDU אחת.

קיימים שני סוגים של נקודות PDU שניתן לדווח ולצבור:

סוג ראשון הוא Education ומשמעותו חשיפה לתכנים הקשורים לעולם ניהול הפרויקטים כגון השתתפות בקורסים מסודרים או בלמידה עצמית, הכשרות, כנסים ואירועים.

בנקודה זו נציין כי העמותה לניהול פרויקטים שהיא הסניף המקומי הבלעדי של PMI בישראל, מציעה מגוון רחב של אירועים ואף דואגת תמיד למלא עבור המשתתפים את פרטי הפעילות ולהפיק קוד יעודי לדיווח. במילים אחרות: אם השתתפתם באירוע של העמותה אתם יכולים להיות מאוד רגועים בנוגע לזכאות ל PDU, כל השתתפות בפעילות העמותה מזכה בנקודות PDU ומוכרת על ידי PMI העולמית! פירוט אירועים ופעילויות מופיע בתחתית המאמר עם קישורים רלוונטיים לנוחיותכם.

דוגמא א' – אם השתתפת בהרצאה חודשית של העמותה שארכה שעה, אתה זכאי לדווח נקודת PDU אחת באמצעות קוד שתקבל בסיום ההרצאה.

דוגמא ב' – אם השתתפת בכנס השנתי של העמותה שארך 8 שעות, אתה זכאי לדווח 8 PDU באמצעות קוד שתקבל בסיום ההרצאה.

הסוג השני הוא Giving back to the profession ,לעומת ה Education הוא לא חובה ומוגבל לכמות PDU מסוימת שניתן לדווח במחזור בודד מתוך סך הנקודות הכללי שנדרש לצבור.

Giving back הוא שיתוף ידע מקצועי במסגרת של מנטורינג והדרכה, ישום הידע והיכולות שרכשת באופן מעשי במסגרת עבודתך, יצירה והצגת תוכן פיזי או דיגיטלי בתחום ניהול הפרויקטים (וובינר, הרצאה, מצגת, מאמר, וידאו וכו').

דרך נוספת שניתן לצבור נקודות PDU מסוג Giving Back היא במסגרת התנדבות בפעילות העמותה לניהול פרויקטים לקידום התחום וסיוע לעמותה, לפרטים נוספים בנושא התנדבות מטעם העמותה ניתן לפנות במייל ל pmi@pmi.org.il .

דוגמא ג' – התנדבת לסייע בפעילות ארגון כנס של העמותה והשקעת שעתיים ביצירת קשר עם המשתתפים, אתה זכאי לדווח אותם כ 2 PDU ברובריקה הרלוונטית באתר העולמי של PMI.

הערה חשובה: ניתן לדווח נקודות PDU מסוימת מראש (מעבר לכמות הנקודות הנדרשת) לתקופה הבאה במסגרת השנה האחרונה של התקופה המסתיימת. לדוגמא מוסמכי PMP יכולים לצבור עד 20 PDU בשנה האחרונה שיחשבו להם בתקופה הבאה, אם מוסמך PMP צבר 80 PDU בתקופה של 3 שנים ו 20 מתוכם בשנה האחרונה – אז הם יחשבו לו לצבירה בתקופה הבאה.

תחומי מומחיות (Education בלבד):

PDU מחולק לשלושה תחומי מומחיות אותם נדרש המדווח לפרט על פי מידת הרלוונטיות לפעילות:

WAYS OF WORKING – ב PMI מודעים לכך שקיימת יותר משיטה אחת להשגת המטרה ומעודדים שימוש במגוון שיטות וטכניקות להשגת המטרה. ככל שקיימת זיקה בין הפעילות לתחום זה יש לתת משקל גבוה יותר נקודות PDU בתחום זה בדיווח. 

POWER SKILLS –מיומנויות בינאישיות הכוללות מנהיגות שיתופית, תקשורת, חשיבה חדשנית, אוריינטציה לצורך השגת המטרה ואמפתיה. כישורים אלו מאפשרים על בעלי העניין בפרויקט ומהווים  מרכיב קריטי לביצוע שינוי.

BUSINESS ACUMEN –מנהלי פרויקטים נדרשים לקבלת החלטות אפקטיבית והבנה כיצד הפרויקטים שלהם מתיישבים עם התמונה הגדולה של אסטרטגיה ארגונית רחבה ומגמות גלובליות. קבלת החלטות טובה מתאפשרת באמצעות פיתוח החוש העסקי שמסייע למנהל הפרויקט להבין את השפעת המאקרו והמיקרו בארגון ובתעשייה שלהם על הפרויקט שהם מנהלים.

אופן הדיווח:

על מנת שיאושרו עבורך נקודות ה PDU על פעילות שהשתתפת בה עליך לדווח על הפעילות במערכת ה CCRS (continuing certification renewal system) שנמצאת באתר העולמי של PMI ולהמתין לאישור.

נפרט את השלבים לדיווח:

שלב 1: כניסה לאתר ה PMI העולמי Pmi.org וביצוע log in לאתר

(בכדי לדווח PDU נדרש משתמש באתר העולמי של PMI וההרשמה כרוכה בתשלום חברות שנתית).

שלב 2: סימון Certifications ובחירה ב Report PDU

 

שלב 3: בחירה בסוג ובקטגוריה הנכונה

כעת מופיעות על המסך 11 קטגוריות, העמודה השמאלית מציגה את הקטגוריות מסוג Education והעמודה הימנית היא Giving Back (פירטנו קודם את הסוגים וההבדלים ביניהם). יש לבחור את הסוג והקטגוריה מתוך הרשימה.

דוגמא א':
השתתפתם בפעילות העמותה לניהול פרויקטים וקיבלתם קוד לדיווח, במקרה זה בוחרים PDU Claim Code.

דוגמא ב':
הרצאת במסגרת פעילות העמותה, במקרה זה בוחרים Give a Presentation.

שלב 4: הזנת פרטי הפעילות בגינה מדווחים PDU

נעבור שדה-שדה כפי שנדרש למלא, מומלץ למלא כמה שיותר פרטים ולפרט:

1. חובה Provider – פרטי מארגן ומארח הפעילות מתוך רשימה נפתחת, הקוד של העמותה לניהול פרויקטים PMI ISRAEL לדוגמא הוא C088 .

2. חובה Course – שם הקורס, נפתחת רשימה בהתאם למילות מפתח או לחלופין ניתן להזין מספר קורס אם יש ברשותכם

3. Description – שדה חופשי לתאר את הפעילות, התוכן, הערך וכל מה שעולה בראשכם.

4. חובה Date started – תאריך התחלה של הפעילות.

5. חובה Date completed – תאריך הסיום של הפעילות.

6. URL – קישור לכתובת האינטרנט של הפעילות, ככל שקיים

7. Contact Person – שם איש הקשר האחראי על הפעילות

8. Contact Phone – מספר נייד של איש הקשר.

9. Contact Email – דוא"ל של איש הקשר

10. פירוט PDU לפי תחומי מומחיות :

a. ככל שמדובר בקטגוריה מהעמודה השמאלית, Education, נדרש לפרט בתחתית העמוד את תחומי המומחיות המוזכרים לעיל (למעט PDU Claim code שכל מה שנדרש בו הוא להזין קוד ורכיבי המומחיות מוזנים על פי מה שקבע מארגן הפעילות).

b. בעמודה הימנית Giving Back נדרש רק לנקוב בכמות PDU שהושקעה מבלי לחלק לתחומי מומחיות.

אז איך העמותה לניהול פרויקטים בישראל מסייעת לי לצבור PDU ?

כאמור, כל פעילויות העמותה מוכרות על ידי ה PMI העולמי ומזכות ב PDU ואין כל חשש שהנקודות לא יאושרו.

העמותה מקיימת אירועים רבים ומגוונים כל השנה ומאפשרת צבירה של עשרות PDU בשנה, מהרו להרשם:

1. כנסים

2. קורסים מקצועיים

3. סיורים מקצועיים

4. הרצאות/וובינרים 

5. סדנאות 

לפרטים נוספים בנושא פעילויות העמותה המקנות PDU ובכל נושא אחר הקשור להסמכות או לנקודות PDU ניתן לפנות במייל ל liory@pmi.org.il.

מאת: ליאור ישי, PMP – מנהל תחום מתודולוגיות והסמכות ו – PMO ארגוני.

בואו נשמור על קשר...


אנא הקדישו רגע מזמנכם למלא את טופס הרישום לצורך קבלת תוכן מקצועי.
זה יעזור לנו להבין את צרכיכם המדויקים ולהתאים את התכנים שלנו לדרישותיכם.