אינספור סרטי קולנוע עוסקים בניהול פרויקטים, בין אם במישרין או בעקיפין. בחרנו עבורכם 3 סרטים שניתן ללמוד מהם לא מעט על ניהול פרויקטים ועל ניהול ככלל – הכינו את הפופקורן ורוצו לצפות
סרטי קולנוע הם הרבה יותר מאשר בידור בלבד, לעתים הם מעבירים מסר חזק או ידע משמעותי שאפשר לקחת ולעשות ממנו פלאים. כשמדובר על ניהול פרויקטים, וניהול בכלל – יש סרטי קולנוע רבים שיכולים לעורר בנו השראה מדהימה ואפקטיבית ואפילו לסייע לנו בתפקיד.
להלן רשימה של כמה סרטים הוליוודיים פופולריים הממחישים ניהול מיטבי כמו גם ניהול פרויקטים שתוכלו לשאוב מהם השראה וידע אפקטיבי בתחום המקצועי שלכם.
הרשת החברתית (The Social Network) הוא סרט קולנוע דרמה אמריקאי משנת 2010, המספר את סיפור הקמת הרשת החברתית "פייסבוק" על ידי מארק צוקרברג. הסרט בבימויו של דייוויד פינצ'ר, והשחקנים הראשיים בו, הם: ג'סי אייזנברג, אנדרו גארפילד וג'סטין טימברלייק.
הסרט ממחיש כיצד מארק צוקרברג – מייסד פייסבוק, הגיע למקום שבו הוא נמצא היום תוך שימוש בכישוריו לצד עבודה איכותית, ללא פשרות וללא וויתורים. בסופו של דבר, גם במציאות וגם בסרט, הפך צוקרברג לאחד האנשים העשירים ביותר בעולם.
מהסרט תוכלו לקחת השראה לאופן שבו ניתן לרתום את הכישורים האישיים שלכם (הרבה מעבר לידע ותארים אקדמיים) ולהעצים אותם באמצעות מסירות ועבודה קשה עד להצלחה. הלקחים שניתן להפיק מהסרט הם שהצלחה מגיעה ממקומות לא צפויים, ומי שלא מוותר לעצמו ופועל ללא לאות להשגת מטרותיו תוך שהוא מייצר ערכים מוספים ומטמיע חדשנות, הוא זה שיצליח בסופו של דבר.
טרילוגיית הסרטים הבדיוניים המצליחה "בחזרה לעתיד" (Back to the Future) בבימויו של רוברט זמקיס ובכיכובם של מייקל ג'יי פוקס וכריסטופר לויד, מספרת את סיפורו של הנער מרטי מקפליי, אשר נקלע לסיטואציה שבה הוא נאלץ להשתמש במכונת זמן המחזירה אותו בזמן לשנת 1955, שם נתקל במי שצפויים בעתיד להפוך להוריו. מקפליי עומד בסכנה להימחק מהמציאות, כיוון שהופך למושא אהבתה של אמו לעתיד. כריסטופר לויד מגלם בסרט את המדען האקסצנטרי ד"ר אמט "דוק" בראון, הממציא של מכונת הזמן, אשר מסייע למרטי לתקן את השינויים שגרם להיסטוריה ומסייע למרטי לחזור לשנת 1985. לכל אורך הסרט, מנהל מרטי מקפליי את "פרויקט ההתאהבות של הוריו" כדי שיוכל לתקן את העיוות ההיסטורי שיצר בטעות, בכל שחזר לעבר. מקפליי צריך לעזור לשני האוהבים הבלתי סבירים להתחבר, בזמן שהוא מנסה להבין איך לחזור ל-1985. מובן שמדובר בניהול פרויקט (חיוני וקיומי) לכל דבר, אם כי מדובר בפרויקט רגשי – ולכן זה רק מסבך את העניינים.
תלוי באוויר (Up in the Air) הוא סרט קולנוע דרמה אמריקאי בבימויו של ג'ייסון רייטמן, ובכיכובו של ג'ורג' קלוני המגלם את ראיין בינגהאם – אדם המתפרנס מפיטורי עובדים. החברה שבה הוא עובד משכירה את שירותיו לארגונים העוברים גל פיטורים נרחב, כשכל אדם אשר על בינגהאם לפטר, מקבל ממנו "חבילת הסתגלות" למצבו החדש שאמורה לסייע לו להסתגל ולהשלים עם המצב.
הסרט מתאר את חייו המקצועיים והאישיים של עובד בחברה המספקת שירותי פיטורים לחברות אחרות ברחבי ארצות הברית, ואת תפיסת עולמו של האיש שאינו נקשר לאף אחד ואין לו בית מוגדר. הסרט היה מועמד לשישה פרסי גלובוס הזהב, וזכה בפרס לתסריט הטוב ביותר ובשש מועמדויות לפרס אוסקר.
יש המון דברים שניתן לקחת מהסרט הזה, הן עבור מנהלי פרויקטים והן למנהלים ככלל. כל נושא התקשורת הבין אישית, המסרים הגלויים והסמויים, והדרך להפוך מצב נתון ולא נעים, למצב אופטימלי וטוב יותר. כשמדובר בפיטורי אנשים, לעתים הארגון הוא זה שמפסיד יותר. זהו ערך חשוב למנהלים. יש להבין ולדעת תמיד את ההשלכות המקיפות לכל בחירה ניהולית ומנטלית שאנו עושים.